Interaktiv barnehageløsning

Barna i norske barnehager tilhører generasjonen som kalles "Digital Natives". De er født inn i det digitale samfunnet og håndterer interaktive touchflater med den største naturlighet fra før de engang kan prate. Prowise barnehageløsning er midt i blinken for våre nye samfunnsborgere.

Kinestetisk læring (2)

Født inn i en digital verden

 

Vi ble fortalt en historie for ikke så lenge siden om en som hadde observert en liten gutt som så en flue sittende på vindusglasset. Gutten hadde lyst til å se nærmere på flua, så han satte pekefingrene på hver side av den og trakk fingrene fra hverandre i et forsøk på å zoome flua større. Det er nettopp dette – at det er så naturlig å bruke touch – som er årsaken til at interaktive berøringsskjermer i aller høyeste grad hører hjemme i barnehagene, både som en del av leken og som en del av utviklingen.

ny rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver omtales bruk av digitale verktøy som en av barnehagens pedagogiske arbeidsmåter

Personalet skal blant annet

  • utøve digital dømmekraft når det gjelder informasjonssøk, ha et bevisst forhold til opphavsrett og kildekritikk og ivareta barnas personvern
  • legge til rette for at barn utforsker, leker, lærer og selv skaper noe gjennom digitale uttrykksformer
  • vurdere relevans og egnethet og delta i barnas mediebruk
  • utforske kreativ og skapende bruk av digitale verktøy sammen med barna

Interaktivitet i barnehagen kan bidra til at barna får muligheten til disse punktene, og vi har én klar anbefaling til hvilken løsning som egner seg perfekt i barnehage!

Den beste barnehageløsningen

Skjerm, PC, heis og programvare i ett!

Bak

Prowise egner seg spesielt godt til barnehager fordi det er en helt ukomplisert alt-i-ett-løsning. Enkelt sagt: Du får en veldig god interaktiv touchskjerm som kun trenger strømtilkobling og wifi-nettverk, du får en heis som lar deg trille, heve, senke og tilte skjermen og du får skybasert programvare med masse innhold til barnehagebarn. Enklere blir det ikke!

Prowise-Touchscreens-NFC-teknologi-Modul-PC

Interaktiv flatskjerm

Prowise Touchscreen en særdeles god og budsjettvennlig skjerm. Prowise har et stort fokus på brukervennlighet, og hvis du velger med en integrert PC, så kan du operere skjermen på samme måte som du styrer et nettbrett. Det eneste du trenger å gjøre er å plugge i én stikkontakt og trykke på knappen for å starte opp skjermen. tjue fingre kan samhandle på skjermen samtidig, glasset er ripesikkert og har beskyttelse mot lysrefleksjon. Touchscreen kommer i flere størrelser, men vår anbefaling til barnehager er størrelsene 55″ og 65″.

Bruk løsningen til å samle barna foran skjermen i samling, eller legg skjermen ned som et bord og inviter barna slik at de er aktivt deltakende i sin egen læringsprosess. Med Prowise Presenter og de medfølgende bordaktivitetene har man en komplett barnehageløsning.

Prowise-Touchscreens-multi-lift-ipro

Alt-i-ett heis

Den spesialutviklede All-in-One heisen er utformet slik at den støtter flere læringsscenarioer. Den kan brukes i vertikal posisjon, slik at den fungerer som en interaktiv flatskjerm, eller den kan tiltes horisontalt og brukes som et interaktivt bord. Heisen er motorisert og styres med en medfølgende kontroll for justering av høyde og posisjon. Den har hjul, slik at du kan flytte med deg skjermen fra avdeling til avdeling. Flere barn kan samles rundt skjermen og leke i den interaktive, skybaserte programvaren samtidig uavhengig om den ligger som et bord eller brukes som en skjerm.

Heisen er utstyrt med et eget sikkerhetssystem slik at om heisen møter noen form for motstand, stopper den helt opp. Hjulene på heisen kan låses fast slik at løsningen står i ro når den er i bruk.

Presenter ikon

Pedagogisk programvare

 

Prowise Presenter er en skybasert programvare som kan brukes på den interaktive løsningen, på PC, Mac, Ipad og Chromebooks. I programvaren finnes det mange muligheter for morsom og lærerik interaktiv samhandling for barn i alle aldre. Barna kan tegne med fingrene sine, spille spill som for eksempel memory, puslespill eller øve på dyr og dyrelyder ved å se på youtube-filmer i Prowise Presenter. I tillegg er den en egen modus i programvaren som har egne spesialtilpassede bordaktiviteter som er beregnet til å brukes når skjermen ligger som et bord. Programvaren følger med løsningen, og er gratis!

Prowise i Sørhellinga barnehage

Mer om prowise
Prowise demo
Scroll til toppen