3840x1200_Skanska1

Enighet mellom fagene ved hjelp av interaktive skjermløsninger

BIM, ICE, VDC, CIFE, 2/3/4D, prosjektstyring, LEAN, BREAM. Alle disse er betegnelser som etterhvert har blitt godt kjent i AEC-segmentet. Det meste, uavhengig av betegnelse, dreier seg om informasjon og hvordan vi håndterer og får det vi trenger. Våre interaktive touch-løsninger fra SMART og Prowise forenkler prosessene og inspirerer til effektivt samarbeid.

ICE

1920x1085_ICE_Integrated_Concurrent_Engineering_Interaktiv_Skjerm

Integrated Concurrent Engineering er arbeidsmetode som sikter på å fysisk bringe sammen de ulike fagene som er knyttet til et prosjekt i samme rom. Dette for å oppnå god flyt, enighet og raske og gode beslutninger med alle involverte parter til stede. Interaktive løsninger er allerede en naturlig del av disse møtene. Har men et kart, bilde, tegning eller modell skal man med intuitive verktøy kunne forsterke det budskapet en deltager forsøker å formidle. Det være seg å vri og zoome en 3D modell, tegne på et kart eller bilde eller lage korte notater i en white board. Og selvsagt lagre og dele dette arbeidet.

Big Room

1920x1085_Skanska_AEC_Prowise_BigRoom3

Hvordan man samler mennesker nyttet til et pågående prosjekt skjer stadig oftere i det som kalles Big Room. Her har man ofte flere visningsflater hvor en eller flere er interaktive. Alle deltagere skal ha muligheten til å enkelt dele et innhold med de andre trådløst eller ved tilkobling. På den måten kan man ha mer relevant informasjon tilgjengelig på samme tid. Og man gir alle mulighet til å reise seg opp fra plassen sin, gå bort til den interaktive flaten og interagere med innholdet. Det er derfor også lagt opp til flere tilkoblingspunkter og god plass for bevegelse rundt skjermene. Rommet er direkte designet for å gi bevegelse og flyt i prosjektet.

Referanser

Skanska bygger Norge med Prowise skjermer

Gjønnes boligfelt og Ensjø Torg er to av SKANSKAs prosjekter i Oslo-området. Førstnevnte er snart et ferdigstilt leilighetskompleks, det andre ikke mer enn et hull i bakken. Felles for de begge er hvordan prosjektene styres. SKANSKA har nå for alvor tatt steget inn i Integrated Concurrent Ingeneering (ICE) blant anned ved bruk av Prowise skjermer.

Sjekk ut hvordan SKANSKA bruker interaktive skjermer fra Prowise for å forsterke effekten av VDC og ICE i prosjektene sine.

Kruse Smith: Fremtidens Big Room med SMART

Glem blyant og store ark, tegninger som sendes frem og tilbake i versjon 1, 2 ,3 og 11. Kruse Smith har totalrenovert sine egne prosjekter og jobber nå i høyteknologiske, moderne big-room, utstyrt med SMART Board. Resultatet er betydelig økt effektivitet i prosjektene.

Det hele startet med at avdelingen CIFE (Center for Integrated Facility Engineering) ved Stanford University gjennomførte en større studie som viste at å investere i interaktive løsninger i bygg- og anleggsbransjen, hadde flere store fordeler.

Interaktive løsninger

Nureva_1920

Nureva Span system

Samhandlingssystemet Nureva Span gjør en hvilken som helst vegg om til et interaktivt flate på intill 9 meter. Systemet erstatter Whiteboard, flippover og Post-It lapper med en interaktiv flate enhver møtedeltager kan delta på uansett hvor de befinner seg i verden.

Systemet kan settes opp på 3 til 9 meter. inkludert hjørner! Systemet binder sammen det beste fra touch teknologien med skybaserte programvarers fordeler. Sammen erstatter de analoge prosesser, frigjør plass og eliminerer sikkerhetssrisiko ved hemmeligholdte prosjekter.

Dette verktøyet er konstruert for maksimal utnyttelse av den store flaten, og optimalisering av de prosessene som foregår i samhandlingsrom som tegning og systematisering, LEAN og konstruksjon.

1920x1085_Prowise_AEC_Penn_Palm

Prowise

Med Proline+ på veggen vil du oppleve en touchskjerm i fantastisk Ultra HD 4K-kvalitet med innebygget mikrofon og høyttalere. Prowise sin nyutviklede ProWrite lar deg skrive med ulike tykkelse, samtidig som du hviler håndbaken på skjermen – noe som er eksklusivt i markedet.

Prowise kan brukes rett ut av boksen med sin skybaserte programvare som inneholde whiteboard, nettleser, speiling av enheter og møteromsverktøyet Presenter. Den kan og leveres med integrert Windows 10 PC slik at du kan bruke enhver applikasjon du er vandt med.

Med Prowise All-in-one stativ på hjul får du en mobil løsning som lar deg justere høyde og vinkel, den kan til og med legges helt vannrett- perfekt for samhandling og samarbeid mellom fagene.

AEC-interaktiv-skjerm-SMART-Board-ICE-arkitektur-BIGROOM-1024

SMART Board med iQ

I mer enn 25 år har SMART Technologies vært ledende i utviklingen av interaktive løsninger. Å benytte en Kapp iQ skal være noe helt særegent og gi brukeren en helt unik opplevelse utover hva men kan forvente av andre tilsvarende løsninger.

Skjermen skal tilfredsstille et utall ulike behov, alt fra enkel white boarding og trådløs deling til avansert bruk av modelleringsverktøy, kartapplikasjoner, plantegninger osv. Dessuten skal man senke terskelen for bruk til et minimum ved at det å skrive, viske og flytte er enkelt og intuitivt.

SMART er det klart mest benyttede interaktive produktet for næringskjeden fra byggherre, arkitekt og entreprenør til konsulent, underleverandører og andre samarbeidspartnere.

Scroll til toppen