header-prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom

Oppdal kommune velger Prowise

Da Oppdalsskolen skulle fornyes begynte de ansvarlige, med rektor Kjell Jørstad Braut i spissen, jakten på den ultimate interaktive løsningen. Hovedkriteriene var at løsningen skulle være skybasert, nytenkende og brukervennlig. Etter å ha møtt Interactive Norway på ei messe, falt Kjell pladask for de interaktive skjermene fra nederlanske Prowise. Vi stilte ham åtte kjappe spørsmål om hvorfor:

prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom
prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-2
prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-11
prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-3

Hvorfor valgte dere interaktivitet i Oppdalsskoen, og hvorfor falt valget på interaktive skjermer fra Prowise?

I forbindelse med at en av Oppdalsskolene skulle nybygges, bestemte vi oss for å gå til innkjøp av moderne teknologi til alle skolene våre. Vi var raskt klare på at å velge gammeldagse løsninger ikke var et alternativ, og begynte derfor å lete etter hva som var den aller nyeste teknologien. Det tok ikke lang tid før vi forstod at det var interaktive skjermer som var riktig valg, og da vi møtte Interactive Norway på ei messe, opplevde vi at de hadde de aller beste skjermene og det beste opplegget i forhold til opplæring.

Valget falt til slutt på de interaktive touchskjermene fra Prowise. Det var flere grunner til det, blant annet at produktet er av veldig høy kvalitet, at både skjerm og programvare er innovativt og enkelt å bruke. I tillegg føles det som det er kort vei fra oss som bruker til produsent (Prowise holder til i Nederland, og teamet bak kjennetegnes av sin personlige dedikasjon og genuine interesse for å serve kundene sine, red. anm.). At så mange skoler i Europa allerede bruker skjermene var også en av de avgjørende faktorene for oss.

 

Hvilke pedagogiske fordeler gir det å ha interaktiv skjerm i klasserommet?

Mange! Du får tilgang til langt flere ressurser med interaktivitet i klasserommet, og du kan legge opp undervisningen mye mer allsidig. Man trenger ikke så mye mer enn den interaktive touchskjermen og internettilkobling, så har man hele verden inn i klasserommet. Det er i grunnen kun lærerens egen kreativitet og lyst som er begrensningen.

 

Hvordan har lærerne tatt imot Prowise?

Før vi fikk interaktive touchskjermer hadde vi interaktive tavler i alle rom, så flere av lærerne var vant til å bruke digital teknologi. Men vi opplevde mange ganger at de ikke ble brukt, både fordi oppstart av pc tok lang tid, tilkoblingen ikke alltid spilte på lag og projektoren var blitt feilinnstilt. Derfor valgte mange i stedet gamle metoder som tavle og kritt, og mulighetene som lå i de digitale tavlene lå ubrukt.

Dette er helt forandret nå. Prowise-skjermene har fungert fra første stund – de er enkle å bruke og enkle å forstå. Opplæringen vi fikk av Eirik (produktsjef for Prowise og utdannet pedagog, red. anm.) vise oss enda flere muligheter og lærerne har vært entydig positive hele veien. Jeg hørte noen snakke om at de savnet krittavla i starten, men det hører jeg ikke mer om nå lenger. Skal man lykkes, bør faktisk krittavlene skrus ned!

 

Hva med elevene?

Elevene liker skjermene veldig godt, enten det er å bruke de i innlæringen, få undervisning eller kun som en «multimediapresenter». Skjermene fra Prowise har en helt rå lyd og oppløsning, og det er veldig populært blant elevene.

 

Hvordan har dere arbeidet med implementering av interaktivitet, og hvordan vil arbeidet fortsette i fremtiden?

Vi er vel så nære å være en heldigital skole som mulig. Alle lærere har pc og iPad. Alle elever på barneskolen har egen iPad og alle klasserom har interaktiv skjerm eller tavle. Utfordringen vår lå vel i å bruke det. Her satte vi derfor i gang et samarbeid med Rikt i vinter på opplæring, og det har løftet bruken av interaktivitet mange hakk (Rikt AS er autorisert kursholder av Interactive Norway sine løsninger, red. anm.).

Nå brukes interaktivitet og skjermene våre i alle klasser daglig og i nesten alle timer. Jobben videre blir å sortere hva man bruker til hva, og passe på å ta i bruk nye ting. Det er viktig å sørge for videre opplæring, og at vi som ledere i skolen stadig etterspør interaktivitet i undervisningen.

 

Dere har, jo som du sier, 1:1 iPad-dekning. Hva gjorde at dere følte dere trengte interaktiv skjerm i tillegg?

Dette er selvsagt en vurdering, da en død skjerm kan gjenspeile ipad-skjermen. Men man får ikke jobbet på skjermen på samme måte om man bruker en død skjerm. Det er veldig viktig å kunne jobbe på en interaktiv skjerm fordi læringsutbyttet blir helt annerledes når man aktivt kan vise elevene, og også få elevene i mer aktivitet under innlæringen og ved gjennomgang av nytt stoff.

 

Har dere hatt noen utfordringer?

Man må passe på å oppdatere skjermen slik at man får tilgang på siste nytt. Dette var ikke alle brukerne våre klare på i starten. I tillegg må man logge seg på når man skal bruke presenter, og vi er nok litt bortskjemte i forhold til dette med pålogging på grunn av iPad-ene.

 

Vil dere anbefale andre skoler å bruke Prowise-skjermer?

Absolutt. Skjermene fra Prowise fungerer veldig bra, og i tillegg har de programvare i skyen. Jo flere som bruker det, jo flere deler da også stoff – det er jo positivt for alle. Prowise har et veldig bra produkt.

Til slutt vil jeg bare si at jeg håper flere går for løsninger fra Prowise og at vi dermed får flere Prowisebrukere! Eirik (produktsjef, red.anm.) gjør en kjempejobb i å innføre Prowise i norske klasserom!

 

Mer om prowise
Prowise demo

Flere bilder fra klasserommene

 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-1
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-2
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-3
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-4
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-5
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-6
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-7
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-8
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-9
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-10
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-11
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-12
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-13
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-14
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-15
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-16
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-17
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-18
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom-19
 • prowise-interaktiv-touchskjerm-i-klasserom
Scroll til toppen