Notebook i Limited mode - hva innebærer det?

Hva skjer når min Notebook lisens utgår eller min prøveperiode ender? Du burde fornye lisensen din! Om du ikke gjør dette vil du fortsatt ha tilgang til Notebook, men i ‘Limited mode’.

1920x500_Smart_Learning_Suite

Ny nedlasting av gratisversjonen Notebook 11.4 er nå gjort utilgjengelig. Løsningen på dette er å laste ned siste versjon av Notebook. Du vil da starte en 45 dagers prøveperiode på fullversjonen av Notebook, som etter denne perioden vil gå over til ‘Limited mode’.

Med Limited Mode vil du fortsatt ha tilgang til den nyeste versjonen av Notebook, men med redusert funksjonalitet og ‘read-only’ (skrivebeskyttet) på premium funksjoner. Du kan fortsette å bruke filer du allerede har laget.

Hva er Limited mode? Limited Mode betyr at enkelte funksjoner ikke lenger vil fungere, men du trenger ikke å laste ned noe på nytt. Du fortsetter å bruke samme versjon av Notebook, men du vil miste tilgangen til noen funksjoner. Når din lisens eller prøveperiode ender vil du automatisk overføres til Limited Mode.

Hvilke funksjoner vil påvirkes av Limited Mode? Uten en aktiv lisens vil SMART lab (spillbaserte læringsaktiviteter) og SMART response (vurderingsverktøy) bli ‘read-only’ (skrivebeskyttet). Det vil si at du ikke vil miste noe du allerede har laget, men du vil ikke ha mulighet til å redigere eller lage nytt innhold av ovennevnte.

Oversikt over funksjoner som påvirkes i Limited mode:

SMART lab aktiviteter Alt eksisterende innhold beholdes, men er ‘read-only’ (skrivebeskyttet) og nye aktiviteter kan ikke lages.
SMART ResponseResponse vil ikke fungere da man ikke kan samarbeide med elevenes enheter
YouTube direkte i NotebookEksisterende videoer beholdes, men man kan ikke søke eller sette inn nye videoer.
Bildesøk fra nett direkte i NotebookEksisterende bilder beholdes, men man kan ikke søke eller sette inn nye bilder.
TankekartEksisterende tankekart beholdes, men man kan ikke lage nye tankekart.
SMART undervisningsopptakerEksisterende opptak beholdes, men man kan ikke lage nye opptak.
SMART RuterEksisterende Ruter beholdes, men man kan ikke bruke nye Ruter.
GeogebraEksisterende aktiviteter beholdes, men man kan ikke lage nye aktiviteter.
KapptilleggVil ikke starte.
MaestroVil ikke starte.
Skjermvisning Fullskjerm, tosidevisning og transparent bakgrunn vil ikke fungere.
Deling av Notebook-filerMuligheten til å bruke “del med SMART board” og “del med kobling” for å dele Notebook-filen din utgår.
VannmerkeSMART logoen vil merkes på alle sider i din Notebook-fil. Dette merket vil forsvinne når du er koblet til en SMART Board.

Forny lisensen din

Hvis du kjøper lisens eller fornyer lisensen din vil du automatisk gå til full tilgang til alle funksjoner. Ønsker du å kjøpe lisens, finn din forhandler med knappen under.

Notebook 11.4 fungerer ikke i Windows 10

Har du Notebook 11.4 på din PC innstallert fra før vil dette fungere som før frem til du evt. oppdaterer til Windows 10 (NB 11.4 er ikke støttet av Windows 10, som vil si at det ikke vil fungere optimalt) eller på annen måte mister Notebook-nedlastingen din (f.eks. retanking av PC). Notebook 11.4 vil heller ikke fungere på en SMART Board med iQ interaktiv skjerm.

Scroll til toppen