<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nordeuropas mest avanserte ungdomsskole med SMART Board i alle rom

5. februar 2018 åpnet nye Gystadmarka Ungdomsskole i Ullensaker kommune. Skolen regnes som et av Europas mest avanserte undervisningsbygg, og i sentrum for hele 49 klasse- og spesialrom finner du SMART Board interaktive skjermer i skjønn forening med iPad til hver elev. Rektor Karen Marie Løberg forteller om en fremoverlent skolekommune!

ØNSKER DU ELLER DIN SKOLE UFORPLIKTENDE DEMO? KONTAKT OSS
Artikkel Smart board moderne avansert gystadmarka

Gystadmarka Ungdomsskole har i alt 49 SMART Board med iQ interaktive skjermer fordelt på klasse- og spesialrom. Samtlige skjermer er montert på veggfeste med høydejusterbar heis slik at enhver uansett høyde når opp på tavlen. Det er av typen SMART Board med iQ 7000 Serie, og er per dags dato den største investeringen i denne nye serien i verden.

Rektor Karen Marie Løberg, kan du fortelle litt om kommunen og satsningen?

– For det første vil jeg si at det er en fremoverlent skolekommune, en kommune som ønsker det beste for elevene sine og som ønsker å være fremtidsrettet. Det er ikke alltid like lett å se i krystallkulen hva fremtiden vil bringe, men her er det tenkt på at alt skal ligge til rette for fremtidige læreplaner og fremtidige løsninger i den moderne skole.

Hvorfor var det viktig for dere med interaktive skjermer i klasserommene fremfor passive tv-skjermer?

– Det er fordi vi ser vi kan bruke interaktive skjermer på en helt annen måte og at det gir mer engasjerte elever. Lærer og elev vil eie klasserommet sitt i større grad noe som skaper et bedre læringsmiljø.

Saken fortsetter under videoen…

 

Bli med inn å ta en titt!

Det er ikke alltid like lett å se i krystallkulen hva fremtiden vil bringe, men her er det tenkt på at alt skal ligge til rette for fremtidige læreplaner og løsninger i den moderne skolen.

REKTOR KAREN MARIE LØBERG
Artikkel Smart board moderne avansert gystadmarka ungdomsskole

Fremmer løsningen pedagogiske aspekter utover det tradisjonelle klasserommet?

Jeg ser for meg at det kan brukes i veldig mange sammenhenger, et er derfor denne skolen er spekka med skjermer, ikke bare i de vanlige klasserommene, men i andre undervisnings- og spesialrom.

Hvordan vil dere sørge for best mulig implementering blant lærerne?

– Skolen starter om tre dager og kursingen har ligget i forkant så vi er allerede i full gang med opplæringen. (Rikt står for opplæring med støtte fra Interactive Norway red. anm.) Selvfølgelig kommer det noe kursing underveis men jeg tror ikke det blir noe problem på denne skolen. da det er et fremoverlent personale som ønsker digital utvikling. For oss er det kjempeviktig at skjermen er brukervennlig både for læreren og eleven. Hvis ikke læreren føler seg trygg med skjermen og mulighetene den gir, får heller ikke eleven maksimalt utbytte. Så lenge læreren er trygg på bruken, finnes det ingen begrensninger for hvilke pedagogiske muligheter det gir eleven!

Har dere digitalisert klasserommet utover de interaktive skjermene?

– Her i kommunen får elevene iPad, og vi har vært i et forprosjekt der alle elevene har vært gjennom kursing i bruk av nettbrettet i undervisningen, så nå er vi klare, avlsutter Rektor Karen Marie Løberg med et smil.

Ultramoderne undervisningsbygg

Mediaomtale

Byggeindustrien Bygg.no

Gystadmarka skole er den første skolen som gjør en investering på løsningen med de interaktive skjermene SMART Board 7000-serien. Dette skal være den nyeste og mest avanserte interaktive skjermen til SMART Technologies og de første som blir tatt i bruk i Norden. Dette er også den desidert største enkeltinvesteringen rundt denne løsningen i Norden, og en av de aller første skolene i verden som får slike skjermer i alle klasserom.

Hele 32 av klasserommene er utstyrt med den største modellen på 86-tommer, noe som gir store fordeler og mange muligheter i undervisningen.

Ullensaker Blad

"– Det er en kjempekul skole. Skikkelig kult at vi skal inn her. Vi har snakket om dette i to år og nå er dagen endelig her. Her får vi alle fasiliteter, fra toppmoderne musikkrom, medietek og en gjennomført digitalisert skolehverdag, sier Synne Louise Elverhøi, elevrådsleder og til daglig elever i 10 B."

De nye interaktive skjermene på veggene i hele skolebygningen er det nyeste på markedet. Disse kom på markedet i andre halvdel av 2018, og leverandøren Smart Technologies sier til EUB at de ikke er kjent med at det er gjort tilsvarende investeringer på smartskjermer av denne størrelsen på andre skoler i Europa.